Wat voor regio is de Estremadura?

Portugal is een land dat zeer geliefd is onder vele vakantiegangers uit de Benelux. Dit verklaart zich zeer eenvoudig. Het land is mooi, heeft leuke, gezellige steden en prachtige natuur. Dat het er over het algemeen een stuk beter weer is dan in zowel België als Nederland maakt het alleen nog maar aantrekkelijker. Het land heeft talloze regio´s die absoluut een bezoek meer dan waard zijn. Dit begint al in het Noorden, met heerlijke steden als Porto en Braga. De wereldberoemde Portwijn komt hier tevens vandaan, gelijk nog een reden om zeker eens naar Portugal te gaan.

Maar dit is lang niet alles. Naarmate we verder naar het Zuiden reizen doen we nog veel meer mooie streken aan. Net zoals in veel landen in Zuid-Europa geldt ook voor Portugal hetzelfde qua klimaat. Indien je verder naar beneden reist is het normaal gesproken steeds warmer. De streek die helemaal in het Zuiden ligt heet de Algarve. Dit is misschien wel het meest populaire gebied onder Nederlanders, vooral de stad Albufeira trekt ongekend veel bezoekers. Dat het weer hier nagenoeg het hele jaar door zeer aangenaam is helpt hier enorm bij. Toch gaan we ons in dit artikel op een ander gebied richten, namelijk de prachtige Estremadura.

Waar ligt de Estremadura

De regio is gelegen in het uiterste Westen van Portugal. Het is een vrij groot gebied dat zich uitstrekt langs een deel van de Atlantische kust die van het Noord- tot Zuidwest Portugal de kustlijn vormt. Dit precieze gebied is ongeveer het midden van die lijn. Toch wordt met de omschrijving van de streek een veel groter stuk land bedoeld. Het totale gebied gaat tot ver landinwaarts verder. Het grootste gedeelte van de Estremadura ligt boven Lissabon, al wordt de hoofdstad ook onder de streek gerekend. Doordat de grootste stad van Portugal hier ligt heeft de streek een goede bereikbaarheid.

Leuke steden in de Estremadura

Net als heel Portugal zijn er in de Estremadura een aantal leuke steden, stadjes en dorpen te vinden. Vele staan bekend omdat er heerlijk gegeten kan worden, het weer relatief zacht is en de mensen vriendelijk. De manier van leven is hier zeer relaxed. Ga je zelf op reis naar de Estremadura? Dan moet je deze plaatsen zeker bezoeken!

Lissabon

De hoofdstad van Portugal is gelegen aan de rivier de Taag. Dit zorgt alleen al voor een paar prachtige bruggen die over deze rivier heenlopen en de aanblik van de stad grotendeels bepalen. Er zijn vele bezienswaardigheden waardoor de stad meer dan geschikt is voor een meerdaagse stedentrip. Maar een week kun je er ook gemakkelijk blijven. Er is ontzettend veel te beleven wat dat betreft. De Moorse wijk, Het Nationaal Portugees Museum, talloze kerken, kloosters en paleizen en de levendige wijk Bairro Alto spreken allemaal tot de verbeelding. De laatste is perfect geschikt om heerlijk uit eten te gaan of van het uitgaansleven te genieten. Dit gaat tot de late uurtjes door in levendig Lissabon.

Estoril

De plaats Estoril leent zich prima voor de meest uiteenlopende dingen. Deze oude vestigingsstad ligt niet ver van de hoofdstad vandaan. Het heeft mooie oude bouwwerken, stranden, terwijl er in de nabije gebieden ook nog eens meer dan genoeg te doen is. Wanneer je een mooie trip naar de Estremadura wilt afsluiten met een paar lekkere dagen strans is Estoril ideaal.

Sintra

Dit fabelachtige dorpje ligt niet ver bij Lissabon vandaan. Voordeel is dus, dat wanneer je toch al in de stad verblijft, je makkelijk een dagtripje kunt maken naar Sintra. Het barst hier van de pittoreske gebouwtjes, kerkjes en culturele schatten. Bovenaan de grootste rots van Sintra vind je een adembenemend paleis wat zeker bezocht moet worden.

Reizen vanuit de Benelux

Gelukkig is het niet moeilijk om dit gebied vanuit de Benelux te bereiken. Dit kan altijd met de auto, maar de reis duurt in dat geval wel erg lang. Sneller is vliegen naar Lissabon. Dit kan vanaf allerlei luchthavens zoals in Brussel, Amsterdam en Rotterdam. Indien je ver van tevoren boekt hoeft dit zeker niet veel te kosten. Dit terwijl het leven in Portugal sowieso een heel stuk goedkoper is dan in de Lage Landen. Hierdoor heb je en een prachtige vakantie en kost dit zeker niet de hele wereld.